دهمين ميراث معنوي ايران ثبت شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي،‌ مديرکل دفتر ثبت آثار تاريخي،‌ فرهنگي و طبيعي ضمن اعلام اين خبر افزود: مراسم هشتم محرم حسينيه اعظم زنجان، مراسمي تاريخي است که طبق تحقيقات بعمل آمده حداقل از زمان قاجار تا کنون در اين حسينيه برگزار شده است.

حسينعلي وکيل علي آبادي تشريح کرد: اين مراسم داراي ويژگي‌هاي بي‌شماري است که همه ساله با حضور کم‌نظير اقشار مختلف مردم برگزار مي‌شود و طبق اطلاعات موجود سال گذشته بيش از 200 هزار نفر از روستاها و شهرهاي مختلف استان زنجان و شهرهاي مختلف کشور و حتي علاقه‌منداني از خارج کشور در اين مراسم شرکت کرده اند.

مديرکل دفتر ثبت درخصوص ويژگي‌هاي اين مراسم گفت: اين مراسم در اذهان عمومي مردم داراي جايگاه اعتقادي و مذهبي خاصي است که در عين سادگي و بي پيرايگي انجام مي‌شود.

وي افزود: در سال 1333 تعداد سه رأس گوسفند در اين مراسم ذبح شد که امروز اين آمار به بيش از 11 هزار رأس دام رسيده است و از اين بابت، دومين قربانگاه جهان اسلام بعد از منا محسوب مي‌شود و خوشبختانه تمامي نذورات اين مراسم در امور خيريه و عام المنفعه مصرف مي‌شود.

وکيل در ادامه گفت: مراسم هشتم محرم در رسانه‌هاي ملي و بين المللي بازتاب گسترده‌اي دارد و اين باعث رونق گردشگري مذهبي نيز شده است؛ به نحوي که هر سال شکوه اين مراسم نسبت به سال قبل بيشتر مي‌شود و هر سال علاقه‌مندان بيشتري در آن حضور مي‌يابند.

اين مقام مسئول در معاونت ميراث فرهنگي درخصوص آئين‌هاي اين مراسم توضيح داد: اين مراسم طبق يک سنت ديرينه در روز هشتم محرم بعد از اقامه نماز ظهر و عصر از مقابل مسجد حسينيه آغاز مي‌شود. دراين مراسم عزاداران با طي مسيري طولاني، براي عرض تسليت و تعزيت به صحن مبارکه امامزاده سيد ابراهيم (ع) وارد شده و عزاداري مي نمايند و پس از آن دسته عزاداري مسير طي شده را به سمت حسينيه باز مي‌گردند./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387102145